ANNE PEKMEZİ | Pekmez Hakkında Herşey

Pekmez Hakkında Herşey

loading...

Mucize Besin Pekmez



Pekmez anemiden kas yorgunluğuna kadar pek çok sağlık sorununa karşı vücüdun direncini arttıran ve çözüm sunan bir besin maddesidir.

Doğal tatlandırıcılar kullanmak sağlık açısından oldukça önemlidir. Normalde tükettiğimiz şekerin içerisinde pek fazla besin değeri bulunmaz. Ancak pekmez gibi doğal tatlandırıcılar vücut için gerekli vitamin ve mineraller içerir.

Bir kaşık pekmezde 16 kalori bulunur. Bu miktar aynı miktardaki şekerde de vardır. Ancak besin maddeleri açısından pekmez daha zengindir.

Çay, süt, kahvaltılık gevrekler ve tatlıların içerisine şeker yerine pekmez eklenebilir. 2 çay kaşığı pekmez günlük demir, kalsiyum, manganez, magnezyum, bakır ve potasyum miktarının %10'unu karşılamaya yeter.

Ayrıca iyi bir selenyum ve B6 kaynağıdır. Şekerin metabolize edilebilmesi için kronyum mineraline ihtiyaç vardır. Normal şekerin içerisinde kronyum bulunmaz ve bu nedenle diyabet, kilo alma gibi sorunlara neden olur. 1 çay kaşığı pekmez ile günlük kronyum ihtiyacının %100'ü karşılanmış olur.

Potasyum kas fonksiyonları ve sinir sistemi için çok önemlidir. PH dengesinin korunması için de gerekli olan potasyum, yoğun spor programı ardından görülebilecek kas yorgunluğuna karşı etkilidir.

2 çay kaşığı pekmez ile potasyum miktarının da %10'u karşılanmış olur. Pekmez demir açısından oldukça zengindir. Kan yapıcı özelliği sayesinde kan değerleri düşük kişilere doktorlar tarafından önerilmektedir.

Her sabah 1 kaşık içildiğinde demir ihtiyacının büyük bölümünü karşılar. Emziren ve hamile bayanlarda demir eksikliğine karşı etkilidir. Kemik ve diş gelişimi için pekmez önerilmektedir.

Popular Posts