ANNE PEKMEZİ | Pekmez Hakkında Herşey

Pekmez Hakkında Herşey

loading...

Şekerlenen Pekmez Nasıl Çözülür?






1.Adım

Pekmez kavanozunun kapağını çıkarın. Çözülme süreci sırasında kapak kapalı olursa kavanozunuz, içinde fazla basınç oluşmasından ötürü çatlayabilir.

2.Adım

Derin bir tencereye pekmez kavanozunun seviyesini geçmeyecek şekilde su doldurun. Ardından kısık ateşte suyunuzu ısıtmaya başlayın. Kavanozu tencerenin içine yerleştirin.
Kavanozun içine su gelmemesine dikkat edin. Ateşin seviyesini yükseltmeyin, sürekli kısık ateşte kalsın. Birkaç dakika boyunca pekmezi ısınmaya bırakın. Suyun kaynamamasına dikkat edin. Kaynar su pekmez için zararlıdır.

3.Adım

Pekmez kavanozunu sıcak sudan çıkarın ve kapağını kapatın. Birkaç kere sallayın. Kristallerin karışıp kaybolduğunu göreceksiniz. Eğer kristaller hala çözünmemişse, pekmezi birkaç dakika daha sıcak suyun içinde ısıtabilirsiniz.


4.Adım

Eğer şekerlenme tamamen ortandan kalktıysa kavanozunuzu soğutmaya başlamalısınız. Eğer kavanozunuzu birden soğutmaya bırakırsanız, salladığınız zaman kaybolan kristaller teker teker geri gelecektir. Bu da işlemin başından beri gösterdiğiniz çabaları boşa çıkartacaktır. Bu yüzden kavanozunuzu yavaş yavaş soğutmanız gerekir.

5.Adım

Mümkün olduğunda geniş ve derin bir kap bulun. Kavanozun kabın içine koyun ve musluğunuzun suyunu olabildiğince sıcak akıtmaya başlayın. Kabı musluğun hemen altına yerleştirin. Ve 1-2 dakika en sıcak derecede suyunuzu akıtın.

6.Adım

Kabı mümkün olduğunca doldurun. Kavanozun içindeki pekmezin seviyesine gelecek şekilde kabı sıcak su ile doldurun. Eğer daha etkili bir sonuç olsun istiyorsanız kavanozunuzu yan yatırıp kaba yerleştirin.
 Fakat bu sırada kapağın kapalı olduğundan emin olun. Eğer tekniğini doğru uyguladıysanız pekmezin üzerinde hava kabarcıkları görmeye başlayacaksınız. Bu kabarcıklar doğru yolda olduğunuz anlamına gelir.

7.Adım

Son olarak pekmez kavanozunu, kabın içindeki su ile beraber soğumaya bırakın. Suyun yavaş soğuması sebebiyle pekmeziniz ani bir ısı değişikliğine maruz kalmayacaktır.
Bu da pekmezin tadının ve dokusunun bozulmasını engelleyecektir. Pekmezinizin ısısını, oda ısısından ayırt edemediğinizde, kavanozu sudan çıkarıp bir havlu yardımı ile kurulayın.
 Eğer adımları doğru uyguladıysanız sanki daha yeni almışsınız gibi şekerlenmemiş, kristalleşmemiş bir pekmeziniz olacaktır. Pekmezinizi işlemden sonra buzdolabında saklamanız gerekmektedir.

Popular Posts