ANNE PEKMEZİ | Pekmez Hakkında Herşey

Pekmez Hakkında Herşey

loading...

Şeker Pancarı Pekmezinin Yapılışı



Pancarların kabuğu soyularak eşit bir biçimde parçalara ayrılır. Fakat bu işlemin elde yapılması zor olduğundan basit kıyma makinalarında yaptırılması önerilir. 

Parçalanan pancarlar kazanın yarısına denk gelecek şekilde konur ve üzeri su ile doldurulur. 
Yaklaşık olarak 3.5 saat kadar kaynamaya bırakılır. (Pancarlar bu işlem sırasında yumuşayacaktır) Yumuşayan pancarlar suyun içinden süzülerek çıkarılır. 

Ardından şırasından suyu çıkarılır. Ardından tekrar kaynamaya bırakılır ve kaynarken de ara ara köpüğü alınarak karıştırılır. Pancar pekmezi olmaya yakınken rengi önce kırmızımsı olur daha sonra da sarımtırak bir renk olur. 

Bir tabağa biraz alınarak tat ve renk kontrolü sonrası pekmez ateşten alınır.Bir süre bekletildikten sonra serin bir yerde saklanır. 

Popular Posts